Türkiye'nin 100. Yılı Robotik Projeleri - Code Week Etkinliğimiz

Code Week (Kod Haftası) Nedir: Gönüllüler tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bir taban inisiyatifidir. Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur.

04.10.2023 127

OKULUMUZUN CUMHURİYET'İN 100. YILI KOD ETKİNLİĞİ:

Türkiye'nin 100. Yılı Robotik Projeleri

Öğrencilerin bilimsel düşünme, bilimsel proje üretme, algoritma, kodlama, tasarım odaklı düşünme, işbirlikli öğrenme, iletişim ve sosyal becerilerinin, problem çözme,  becerilerinin geliştirilmesine yönelik bilgisayarsız kodlama etkinliği yapılacaktır. Cumhuriyet bayramı ile ilgili hazırlanan bu etkinlikte  Öğrencilerin eğlenceli bir şekilde bu kazanımları edinmeleri sağlanacaktır.

H.A.M. Birdane Ortaokulu'nda, Kod Haftası 2023 teması olarak belirlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" konulu yüz yüze etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda 100.Yıl temalı;

*Otonom Robotik Proje Çalışmaları

*Yazılım mantığı, algoritma geliştirme ve uyarlama atölyeleri

*Kodlamayı Öğretici Etkinlikler

*Sistematik Düşünmeyi Öğretici Faaliyetler